Onze laatste nieuws en onderzoeken

Renego office lease
EXPERTISE

Huurovereenkomst voor kantoren: hoe moet u die heronderhandelen?

De kantoorruimtes zijn na lonen de tweede uitgavenpost voor bedrijven. Wanneer de huurovereenkomst van een onderneming ten einde loopt of als ze overweegt om in nieuwe projecten te investeren, herbekijkt ze normaal gesproken dan ook haar vastgoedstrategie. Deze beslissing gaat echter veel verder dan alleen het optimaliseren van de kosten, want als echte katalysator van de economische en maatschappelijke transformatie staat het kantoor meer dan ooit centraal in de totale bedrijfsstrategie! 

Lees meer
Stellar-Banner-Mobile&Preview-380x380-espacesrepensés
PROSPECTIVE

Ruimtes anders bekijken en gebruiken

Steden passen zich aan en uit de gezondheidscrisis is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk het is om de mix van ruimtes en gebruikswijzen in vraag te stellen om veerkrachtiger te zijn.

Lees meer
Stellar-Banner-Mobile&Preview-380x380-urbanismetemporaire
PROSPECTIVE

De kracht van het temporele in de stedenbouw

Socioloog en stedenbouwkundig specialist Benjamin Pradel heeft universitair onderzoek verricht rond temporaliteit en mobiliteit. Hij is medeoprichter van Intermède, gespecialiseerd in het tijdelijk bezetten van leegstaande gebouwen, en consultant voor Kaléido’scop.

Lees meer
Les grands projets urbains pour demain
FUTURE OF WORK

De grote stadsprojecten voor morgen

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook van Europa, en bijgevolg een belangrijk politiek en economisch machtscentrum. Dit kosmopolitische en multiculturele karakter geeft de stad een onmiskenbare aantrekkingskracht, zowel voor de projectdragers die op zoek zijn naar een internationale strategische vestiging voor hun bedrijven, als voor investeerders uit de hele wereld.

Lees meer
Stellar-Banner-Mobile&Preview-380x380-villeinclusive
PROSPECTIVE

Real Estate [TrendBook]: Hoe ziet de stad van morgen eruit?

Een stad draait om wonen, werken en mobiliteit. Volgens gegevens van de VN woont de helft van de wereldbevolking in steden en zal dit tegen 2050 oplopen tot ongeveer twee derde. We moeten onze kijk op de stad omgooien: het gebruik van kantoorruimtes moet worden opengetrokken zodat ze niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en in het weekend bijdragen aan het leven in de stad.

Lees meer

Filters