Onze laatste nieuws en onderzoeken

ESG durabilité
DUURZAAMHEID

Duurzaam in vastgoed beleggen met oog voor prestaties en verantwoord ondernemen

In de begindagen van de duurzame ontwikkeling werden heel wat acties als duurzaam bestempeld zonder dat concrete bewijzen of aantoonbare resultaten voorhanden waren. Niet zelden deed men aan greenwashing.

Standpunt van Nehla Krir, Head of Sustainability & CSR bij BNP Paribas REIM Group

Lees meer
Hall immeuble avec espaces verts
EXPERTISE

Property Management en milieuverantwoordelijkheid in gebouwen

Property Management is de spil in de relatie tussen huurder en verhuurder. Voor zowel eigenaars als gebruikers ontwikkelt Property Management op basis van de gebruiksgegevens van het gebouw en de analyse van betrouwbare indicatoren innoverende oplossingen om hen te helpen de energie- en milieuprestaties van het gebouw te verbeteren.

Lees meer
Investissement responsable
DUURZAAMHEID

Hoe versterkt maatschappelijk verantwoord beleggen de veerkracht van vastgoedactiva?

Die duurzame ontwikkelingsfondsen zijn een van de hefbomen die beleggers bij het beoordelen van de prestaties van een onderneming in staat stellen rekening te houden met de sociale en milieucriteria. Beleggers willen vandaag verantwoord beleggen om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en tegelijk de waardering van hun activa veilig te stellen.

Lees meer
Aperçu de bureaux open space
FUTURE OF WORK

Niet naar kantoor? Een verarming voor onze zintuigen.

Nathalie Charles, Deputy Chief Executive Officer of BNP Paribas Real Estate in charge of Investment Management, is ervan overtuigd dat naar kantoor gaan een centrale rol zal blijven innemen in ons werkleven. Tijdens een recent gesprek met ULI benadrukte ze het belang van onze professionele omgeving om onze zintuigen te stimuleren, om innovatie en creativiteit aan te moedigen en om onze work-life balance te behouden.

Lees meer

Filters