Onze laatste nieuws en onderzoeken

VieBureau
FUTURE OF WORK

Het kantoor van morgen? Meer dan alleen een werkplek!

De voorbije twee jaar hebben ongetwijfeld een grote impact gehad op onze levensstijl en hebben de organisatie van het werk ingrijpend veranderd. De opkomst van het flex-office leidt tot een hervorming van het kantoorgebouw dat nu centraal staat in de bedrijfsstrategie. Het gaat er met name om een gepersonaliseerde en immersieve gebruikerservaring te bieden die teams weer zin geeft om terug te keren naar kantoor.  

Lees meer
31 Central
IN THE SPOTLIGHT

31 Central : kantoren van de nieuwste generatie in het centrum van Brussel

De iconische ziekenhuistoren in Brussel heeft een volledige transformatie ondergaan na een ambitieuze facelift die het gebouw, dat dateert van 1966, opnieuw zijn prestige geeft. Het gebouw werd omgedoopt tot '31 Central', biedt nu eigentijdse werkplekken met een van de beste capaciteiten (werkplek/toevoer van verse lucht) en beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de gebruikers en de nieuwe eisen van het post-COVID-tijdperk.

Lees meer
Renego office lease
EXPERTISE

Huurovereenkomst voor kantoren: hoe moet u die heronderhandelen?

De kantoorruimtes zijn na lonen de tweede uitgavenpost voor bedrijven. Wanneer de huurovereenkomst van een onderneming ten einde loopt of als ze overweegt om in nieuwe projecten te investeren, herbekijkt ze normaal gesproken dan ook haar vastgoedstrategie. Deze beslissing gaat echter veel verder dan alleen het optimaliseren van de kosten, want als echte katalysator van de economische en maatschappelijke transformatie staat het kantoor meer dan ooit centraal in de totale bedrijfsstrategie! 

Lees meer
Stellar-Banner-Mobile&Preview-380x380-espacesrepensés
PROSPECTIVE

Ruimtes anders bekijken en gebruiken

Steden passen zich aan en uit de gezondheidscrisis is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk het is om de mix van ruimtes en gebruikswijzen in vraag te stellen om veerkrachtiger te zijn.

Lees meer
Stellar-Banner-Mobile&Preview-380x380-urbanismetemporaire
PROSPECTIVE

De kracht van het temporele in de stedenbouw

Socioloog en stedenbouwkundig specialist Benjamin Pradel heeft universitair onderzoek verricht rond temporaliteit en mobiliteit. Hij is medeoprichter van Intermède, gespecialiseerd in het tijdelijk bezetten van leegstaande gebouwen, en consultant voor Kaléido’scop.

Lees meer

Filters