Onze laatste nieuws en onderzoeken

Stellar-Banner-Mobile&Preview-380x380-villeinclusive
PROSPECTIVE

Real Estate [TrendBook]: Hoe ziet de stad van morgen eruit?

Een stad draait om wonen, werken en mobiliteit. Volgens gegevens van de VN woont de helft van de wereldbevolking in steden en zal dit tegen 2050 oplopen tot ongeveer twee derde. We moeten onze kijk op de stad omgooien: het gebruik van kantoorruimtes moet worden opengetrokken zodat ze niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en in het weekend bijdragen aan het leven in de stad.

Lees meer
Stellar-Mobile&Preview-380x380-First class district
FUTURE OF WORK

Topzakendistricten op de kruising van grote Europese knooppunten

In onze nieuwe publicatie "Smart Brussel" geven we een uitgebreid overzicht van de nieuwe hefbomen voor concurrentiekracht en groei die Brussel biedt. De hoofdstad van Europa telt verschillende grote economische aantrekkingscentra.

Lees meer
Banner-Desktop & Image preview_756x450-Chancelier
FUTURE OF WORK

Chancelier : De kantoren van morgen in het hart van de stad

Tegen de tweede helft van 2023 krijgt de hoek van de Koloniënstraat 40 en de Kanselarijstraat een ander uitzicht en komt daar een gloednieuw kantoorgebouw. Dit Premium-vastgoedproject kreeg de naam Chancelier/Kanselier en wordt gerealiseerd door Codic in samenwerking met het bureau Archi 2000. BNP Paribas Real Estate Belgium brengt het gebouw nu al op de markt. Op naar hartje Brussel voor een virtuele rondleiding aan dit iconische tertiaire project

Lees meer
Economie circulaire
DUURZAAMHEID

Circulaire economie centraal in de bouw

“Niets gaat verloren, alles wordt getransformeerd.” In het kader van vastgoed betekent circulaire economie dat men gebouwen, infrastructuren en wijken realiseert en hergebruikt zonder de natuurlijke hulpbronnen uit te putten, het milieu te vervuilen of onze ecosystemen te beschadigen. Het doel van de circulaire economie is ook om grondstoffen verstandig te gebruiken en afval te hergebruiken en te recycleren. Dat maakt meer dan ooit deel uit van het businessmodel voor vastgoedontwikkeling.

Lees meer
Networks Nor - article 2
IN THE SPOTLIGHT

NØR, of kantoorwerk in beveiligde modus

De coronacrisis heeft de wereld nu al meer dan een jaar in haar greep en dwingt de samenleving om zich aan te passen. Alle plekken waar je een mondmasker moet dragen, de alomtegenwoordige alcoholgel en de verplichte social distancing zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Sommige van die aanpassingen zijn tijdelijk, maar andere misschien niet. De stap naar blijvende verandering is immers niet zo groot. En in één domein zijn wij bij de eerste getuigen van wat mogelijk een echte revolutie wordt: op het werk, of om precies te zijn, de werkplek.

Lees meer

Filters