Bent u op zoek naar atypisch vastgoed om in te beleggen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG)? Dan is het gemengde vastgoedgeheel van de Demey-wijk precies wat u zoekt.

Op een terrein van iets meer dan 20 are (of meer dan 2000 m²) is dit geheel met nagenoeg 3000 m² gebouwoppervlakte ideaal voor een hybride herstructureringsproject en een herwaardering van het patrimonium. De gemengde bestemming en de diversiteit van de momenteel bebouwde ruimtes lenen zich uitstekend voor een multifunctionele toekomstplanning. Of u nu gebruiker of ontwikkelaar bent, deze unieke opportuniteit verdient zonder enige twijfel uw aandacht.

Richting Oudergem voor een rondleiding

Een veelbelovend vastgoed
GDK_Demey3
GDK_Demey
GDK_Demey2
GDK_Demey7
GDK_Demey4
GDK_Demey5
GDK_Demey6
Georges De Kinder

Een strategische ligging aan de zuidelijke toegangspoort van het BHG

Makkelijk bereikbaar

Een eerste troef voor de Demey-wijk is de uitstekende geografische ligging in Oudergem, de zuidoostelijke toegangspoort tot het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Oudergem wordt omringd door de gemeentes Etterbeek, Elsene, Sint-Pieters-Woluwe, Watermaal-Bosvoorde, Tervuren en Overijse. Het is dus een strategisch adres om in Belgisch tertiair vastgoed te beleggen en een stadsrecyclageproject op te starten, in een gebied met een groot ontwikkelingspotentieel.

Oudergem heeft immers een zeer goed openbaar vervoersnet en wordt doorkruist door lijn 5 van de Brusselse metro. Het station Herrmann-Debroux ligt op 4 minuten lopen van het gebouw en heeft een verbinding met onder andere het station Brussel-Centraal. Ook tramlijn 7 en 25 en buslijn 34 lopen door de gemeente.

Voor wie met de wagen naar Oudergem wil, zijn er goede verbindingen dankzij de rechtstreekse toegang tot de E411 die van Zeebrugge naar Dijon loopt, via Brussel en Luxemburg, en dus een strategische as vormt voor de grote Europese verkeersstromen van noord naar zuid. Op slechts enkele honderden meters van de Demey-wijk, aan de Demeylaan 43-47, bevindt zich de oprit naar de E411, wat de toekomstige eigenaars en gebruikers van het gebouw een uitzonderlijke zichtbaarheid en toegankelijkheid verzekert.

Het Hermann-Debroux RPA

Tot slot merken we op dat de stedelijke oppervlakte waarop de Demey-wijk zich bevindt momenteel het voorwerp uitmaakt van een Richtplan van Aanleg (RPA) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het RPA Herrmann-Debroux voorziet in een verbetering van de levenskwaliteit van de inwoners van deze wijk door de transformatie van de E411-as in een rustige stadsboulevard met groene ruimtes, een verhoogde mobiliteit (tram in eigen bedding en wegen voorbehouden voor zachte vervoerswijzen) en een programmatische benadering die economische, sociale en residentiële activiteiten combineert.

PAD Demey 1
PAD Demey 2
PAD Demey 3
perspective.brussels

Een hybride en moduleerbare ruimte met veel potentieel

Nadenken over de transformatie van zogenaamde 'monofunctionele' gebouwen en wijken bevordert de creatie van boeiende vastgoedprojecten, geïnspireerd op de grote principes van stadsrecyclage. Wat dat betreft, is de Demey-wijk ideaal geschikt voor een grondige herstructurering, waardoor ze zich op de premium vastgoedmarkt van het BHG zal positioneren en zal opvallen door haar unieke format. Momenteel omvatten de 3000 m² van dit vastgoedgeheel een residentieel luik dat bestaat uit huurappartementen en bijgevolg onmiddellijke rendementen garandeert. Er zijn ook kantoorruimtes die alle kenmerken hebben van moderne en functionele werkplateaus (die eventueel andere functies kunnen opnemen, zoals residentiële of retailfuncties). En ten slotte is er een derde luik dat bestaat uit een entiteit met een industriële roeping en een groot potentieel heeft voor innovatieve projecten.

De Demey-wijk is dus exploiteerbaar zoals ze is, maar haar gebouwoppervlakte van 3000 m² en haar  terrein van 20 are vormen ook een blanco canvas voor transformaties die de intrinsieke kwaliteiten ervan zullen consolideren en haar duurzame, hybride en modulaire karakter zullen versterken.