Onze laatste persberichten

IPF Fund Reim
REIM

Het EIPF-fonds beheerd door BNPP REIM zet zijn duurzame verbintenissen en diversificatie voort

Het European Impact Property Fund (EIPF) heeft sinds zijn oprichting in 2020 bijna 378 miljoen euro kapitaal gewaarborgd bij Europese institutionele beleggers en 10 activa in Europa verworven. In overeenstemming met de rapporteringsvereisten van artikel 9 van de SFDR-verordening heeft het EIPF-fonds sterke milieudoelstellingen. Het wil zich ook diversifiëren en zet zijn overnamebeleid in Europa voort.

Lees meer
shopping
Pan-European

RETAILMARKT IN EUROPA

De investeringen in de Europese retail zijn in 2023 met 40% gedaald ten opzichte van 2022, tot € 26,2 miljard. Maar de interesse van investeerders in retailactiva neemt langzaam toe in termen van marktaandeel (20% in Q4 23 tegenover 16% in Q4 22). "Dit niveau hebben we al vijf jaar niet meer gezien (20% in 2018). Zodoende was retail de op één na minst getroffen sector na de hotels", zegt Patrick Delcol, Head of European Retail bij BNP Paribas Real Estate.

Lees meer
Office
Pan-European

KANTOREN IN EUROPA

De vertraging in de huuractiviteit die sinds eind 2022 werd vastgesteld  in een aantal Europese markten heeft zich in 2023 uitgebreid en geconsolideerd. Dit was te wijten aan de onzekere economische en geopolitieke context en structurele veranderingen in de manier waarop kantoren worden gebruikt. Alles bij elkaar bedroeg de opname voor het jaar 7,6 miljoen vierkante meter in de 17 belangrijkste Europese markten*, een daling van 19% ten opzichte van 2022. Dat was 16% lager dan het langetermijngemiddelde.

Lees meer
Rogier
Vastgoedbeheer

BNP Paribas Real Estate is de onbetwiste leider in het segment Property Management in België

BNPPRE België begeleidt al meerdere jaren de belangrijke sociaal-economische veranderingen met als doel een steeds innovatiever vastgoedbeheer voor te stellen dat gericht is op UX en zo dicht mogelijk aansluit bij de verwachtingen van beleggers en instellingen die hun activa willen valoriseren. In 2023 heeft de groep haar positie als marktleider in de sector versterkt met 3.813.953 m² in beheer, dankzij haar volledige dienstenaanbod voor eigenaars en gebruikers van tertiaire en residentiële gebouwen.

Lees meer
city center
Investment Management

BNP Paribas Real Estate adviseerde bij verkoop van de AGRE Office Invest II, eigendom van AG Insurance, aan MEAG

BNP Paribas Real Estate Belgium adviseerde MEAG München RE bij de overname van alle aandelen van AGRE Office Invest II, eigendom van AG Real Estate en beheerder van het prestigieuze gebouw City Center. De site beslaat ongeveer 31.000 m² verdeeld over acht verdiepingen, ideaal gelegen in het hart van Brussel, met zicht op het Rogierplein.

Lees meer

Filters