Laten we de stad van morgen ontcijferen

TRENDBOOKS

Belangrijke trends analyseren

Elk TrendBook is een heuse trendstudie en onderzoekt de transformaties die de vastgoedmarkt rechtstreeks of onrechtstreeks beïnvloeden. Aan het woord zijn internationale experts uit de sector die analyses, getuigenissen, praktijkgevallen en belangrijke cijfers toelichten.

WATCH OUT

Succesverhalen als inspiratiebron

Experts, universitairen, grote bedrijven, start-ups en vastgoedprofessionals delen pagina na pagina hun visie en ervaring omtrent een actueel thema dat onze manier van werken en dus de manier waarop we kantoren en gebouwen percipiëren, verandert.

BUZZWORDS

Een sleutelbegrip begrijpen

Deze korte studies met een pedagogische dimensie leggen een cruciaal concept uit de huidige en toekomstige vastgoedwereld uit met behulp van belangrijke cijfers en praktijkgevallen.

SMART METROPOLIS

Een grondgebied ontdekken

De collectie Smart Metropolis nodigt u uit om de belangrijkste Franse en Europese metropolen te ontdekken die zich laten leiden door een toekomstgerichte dynamiek en het smart city-model nastreven. Thema’s zoals economie, mobiliteit, levensstijl, populatie en milieu komen daarbij aan bod, evenals grote stedelijke projecten voor de toekomst die de stad van morgen zullen vormgeven. Publieke, parapublieke en private spelers kunnen hier vrijuit hun mening geven over hun grondgebied.

Offices A New Chapter
FUTURE OF WORK

Offices: A New Chapter

Europa gaat dan wel terug naar kantoor, maar niet alle landen werken op dezelfde manier. Welke vergelijkingen kunnen we maken en wat zijn hun gemeenschappelijke prioriteiten?

Lees het verslag
Stellar-Banner-InPageImage-500x400-villeinclusive-1
VOORUITZIENDE BLIK

Cities of tomorrow

Een stad draait om wonen, werken en mobiliteit. Volgens gegevens van de VN woont de helft van de wereldbevolking in steden en zal dit tegen 2050 oplopen tot ongeveer twee derde. We moeten onze kijk op de stad omgooien: het gebruik van kantoorruimtes moet worden opengetrokken zodat ze niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en in het weekend bijdragen aan het leven in de stad.

Lees het verslag
Offices next chapter
FUTURE OF WORK

Offices: The Next Chapter

Ons nieuw TrendBook “Offices: the next chapter” werpt een nieuw licht op de toekomst van het werken. Aan het woord zijn internationale experts uit de sector die analyses, getuigenissen, praktijkgevallen en belangrijke cijfers toelichten.

Lees het verslag
image trenbook
VOORUITZIENDE BLIK

PropTech : wat nu?

PropTech – een samentrekking van de woorden property (eigendom) en technology (technologie) – duidt op de start-ups en bedrijven die gebruikmaken van nieuwe technologieën om de vastgoedsector te verbeteren of te heruitvinden. Veranderingen die een nieuw tijdperk van vastgoedconsumptie inluiden.

Lees het verslag
New World of work
FUTURE OF WORK

New World of Work

Welke transformaties brengen de bedrijfswereld aan het wankelen? Welke weerslag hebben ze op de vastgoedstrategieën van bedrijven, maar ook op hun ontwikkeling, hun rekruteringsbeleid en de aanwerving van medewerkers?

Lees het verslag
Le futur du Retaillog
FUTURE OF WORK

De toekomst van Retailog

Nu consumenten steeds volatieler en veeleisender worden, moet de verkoopsector zich noodgedwongen heruitvinden. Ook de logistiek wordt meegesleurd in die ingrijpende veranderingen, want ook die sector staat voor heuse uitdagingen nu steeds meer goederen worden geleverd en teruggestuurd. Op de voorgrond van die transformatie? Winkels die focussen op klantervaring en de optimalisatie van opslagplaatsen dankzij nieuwe technologieën en XXL-formaten.

Lees het verslag