Laten we de stad van morgen ontcijferen

TRENDBOOKS

Belangrijke trends analyseren

Elk TrendBook is een heuse trendstudie en onderzoekt de transformaties die de vastgoedmarkt rechtstreeks of onrechtstreeks beïnvloeden. Aan het woord zijn internationale experts uit de sector die analyses, getuigenissen, praktijkgevallen en belangrijke cijfers toelichten.

SLIMME METROPOLEN

Een grondgebied ontdekken

De collectie Slimme Metropolen nodigt u uit om de belangrijkste Franse en Europese metropolen te ontdekken die zich laten leiden door een toekomstgerichte dynamiek en het smart city-model nastreven. Thema’s zoals economie, mobiliteit, levensstijl, populatie en milieu komen daarbij aan bod, evenals grote stedelijke projecten voor de toekomst die de stad van morgen zullen vormgeven. Publieke, parapublieke en private spelers kunnen hier vrijuit hun mening geven over hun grondgebied.

WATCH OUT

Succesverhalen als inspiratiebron

Experts, universitairen, grote bedrijven, start-ups en vastgoedprofessionals delen pagina na pagina hun visie en ervaring omtrent een actueel thema dat onze manier van werken en dus de manier waarop we kantoren en gebouwen percipiëren, verandert.

BUZZWORDS

Een sleutelbegrip begrijpen

Deze korte studies met een pedagogische dimensie leggen een cruciaal concept uit de huidige en toekomstige vastgoedwereld uit met behulp van belangrijke cijfers en praktijkgevallen.

image trenbook
VOORUITZIENDE BLIK

PropTech : wat nu?

PropTech – een samentrekking van de woorden property (eigendom) en technology (technologie) – duidt op de start-ups en bedrijven die gebruikmaken van nieuwe technologieën om de vastgoedsector te verbeteren of te heruitvinden. Veranderingen die een nieuw tijdperk van vastgoedconsumptie inluiden.

Lees het verslag
New World of work
FUTURE OF WORK

New World of Work

Welke transformaties brengen de bedrijfswereld aan het wankelen? Welke weerslag hebben ze op de vastgoedstrategieën van bedrijven, maar ook op hun ontwikkeling, hun rekruteringsbeleid en de aanwerving van medewerkers?

Lees het verslag
Le futur du Retaillog
FUTURE OF WORK

De toekomst van Retailog

Nu consumenten steeds volatieler en veeleisender worden, moet de verkoopsector zich noodgedwongen heruitvinden. Ook de logistiek wordt meegesleurd in die ingrijpende veranderingen, want ook die sector staat voor heuse uitdagingen nu steeds meer goederen worden geleverd en teruggestuurd. Op de voorgrond van die transformatie? Winkels die focussen op klantervaring en de optimalisatie van opslagplaatsen dankzij nieuwe technologieën en XXL-formaten.

Lees het verslag
Couverture_bien_être au travail
FUTURE OF WORK

Welzijn op het werk

Waarom is het welzijn van medewerkers een belangrijk onderdeel geworden in de bedrijfsstrategie? Wat is de rol van vastgoed in dit streven naar geluk?

Lees het verslag
Co_working
FUTURE OF WORK

Coworking en andere co's

Coworking was vroeger vooral populair in start-ups, omwille van de flexibele huurcontracten en de gezellige inrichting van de kantoren. Vandaag is het concept een echte trend geworden die bedrijven van allerlei omvang wist te overtuigen. Grote marktspelers onthullen het succesrecept achter deze sterk groeiende markt. En ook kleine broer 'coliving' blijft niet achterop en wordt met argusogen bekeken door de spelers op de markt.

 

Lees het verslag