De gezondheidscrisis van 2020 heeft nieuwe dynamieken op de werkplek in een stroomversnelling gebracht. Vandaag meer dan ooit vindt het kantoor zichzelf opnieuw uit: het is ecologischer en draagt bij aan het welzijn, de creativiteit, de productiviteit en de betrokkenheid van werknemers. Daarom bedacht het architectenbureau Assar voor Codic het Wellwood-project: werkplekken van de nieuwe generatie, die collaboratief, comfortabel, toegankelijk en verbonden zijn.

Het Wellwood-programma wordt in twee fasen ontwikkeld en zal tegen 2025 en 2026 meer dan 17.000 m2 nieuwe kantoren bieden die zullen voldoen aan de behoeften van innovatieve bedrijven en hun medewerkers op het gebied van productiviteit, concurrentievermogen, imago en levenskwaliteit op het werk.  

Begeleid bezoek aan dit vastgoedproject, dat op 3 punten bijdraagt aan de duurzame en sociale ontwikkeling van de stad :

Wellwood6
Wellwood5
Wellwood3
Wellwood2

Hout voor een kleinere koolstofimpact

 

Zoals de naam doet vermoeden, steunt Wellwood op een structuur van beton met een houten gevelbekleding. De keuze van deze materialen zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk, terwijl het welzijn en comfort op de werkplek gegarandeerd blijven.
De milieueisen sturen het Wellwood-project gedurende de hele levenscyclus, van de keuze van de bouwmaterialen via de energieproductie (installatie van zonnepanelen en warmtepompen), het waterbeheer en het behoud van de biodiversiteit van de site (regentuin) tot de ondersteuning van zachte vervoerwijzen (wandelen, fietsen ...).
Wellwood streeft naar de hoogste certificeringsnormen, waaronder BREEAM Excellent, AirRated Gold (luchtkwaliteit), Well Gold (gezondheid en welzijn van de gebruikers) en WiredScore (digitale connectiviteit).

Zowel binnen als buiten ruimtes om zich te concentreren, ideeën uit te wisselen, te innoveren of te herbronnen

 

In tijden van hybride werken en nieuwe gebruiken vindt het kantoor zichzelf opnieuw uit. Hiertoe biedt Wellwood flexibele ruimtes die tegemoetkomen aan de behoeften van de gebruikers-ondernemingen: elk van de vijf Wellwood-gebouwen ontwikkelt eigentijdse en innovatieve tertiaire oppervlaktes, met terrassen die op alle verdiepingen toegankelijk zijn en een gedeelde rooftop.
Eveneens met de bedoeling bij te dragen tot de ontplooiing en de prestaties van de medewerkers, biedt Wellwood de gebruikers-ondernemingen een waaier van diensten aan: buitenruimtes ingericht voor ontspanning of sportactiviteiten, kleedkamers uitgerust met douches en lockers, geconnecteerde koelkasten voor healthy lunches, carpoolplaatsen, elektrische laadpalen en fietsenstallingen, ...

Een verbonden locatie in het hart van het Waverse zakenpark Collines

 

Het zakenpark Collines, gelegen ten noorden van Waver, heeft al tal van internationale bedrijven aangetrokken die op zoek zijn naar een strategische vestiging in de buurt van Brussel.
In de onmiddellijke omgeving van de gebouwen bevinden zich restaurants, winkels, hotels en vrijetijdsmogelijkheden (waaronder de golfclub van het Kasteel van La Bawette). De Collinessite is ook zeer goed bereikbaar dankzij de verschillende buslijnen en het station van Waver.
De gebruikers van Wellwood hebben onmiddellijk toegang tot de autosnelweg E411 en rijden zo in een half uurtje naar de Belgische hoofdstad of in een twintigtal minuten naar de luchthaven van Brussel. Leuven en Namen bevinden zich ook op een dertigtal minuten rijden van het zakencentrum Collines.
Waver is bovendien een dynamische, zeer aangename stad om te leven in het hart van Waals-Brabant, een streek die bekendstaat om haar vele groene ruimtes, die haar de welverdiende bijnaam 'tuin van Brussel' hebben opgeleverd.

Bent u op zoek naar innovatieve en eigentijdse kantoren om te huren in de streek rond Brussel? Aarzel niet om contact op te nemen met de teams van BNP PRE België voor een gedetailleerde kennismaking met het nieuwe tertiaire programma Wellwood in Waver.