Tegen de tweede helft van 2023 krijgt de hoek van de Koloniënstraat 40 en de Kanselarijstraat een ander uitzicht en komt daar een gloednieuw kantoorgebouw.

Dit Premium-vastgoedproject kreeg de naam Chancelier/Kanselier en wordt gerealiseerd door Codic in samenwerking met het bureau Archi 2000. BNP Paribas Real Estate Belgium brengt het gebouw nu al op de markt.

Op naar hartje Brussel voor een virtuele rondleiding aan dit iconische tertiaire project.

Klik hieronder om dit pand te bekijken:

Huur Kantoren BRUSSELS CHANCELIER

Beschikbaarheid: 8177 m² (from 862 m²)
Place SAINTE-GUDULE 14 - 1000 BRUSSELS

Magistrale renovatie en werkruimtes aangepast aan de nieuwe organisatie van het werk in de tertiaire sector

Het vastgoedproject Chancelier staat onder leiding van de architectenteams van Archi 2000 en omvat de renovatie van twee kantoorgebouwen die in bijna een eeuw al verschillende transformaties hebben ondergaan. De uitdaging bestaat erin de twee entiteiten te doen versmelten tot een harmonieus geheel, op het vlak van zowel architecturale kwaliteit als integratie in het stadsbeeld.

Chancelier krijgt een hedendaagse gevel met zachte lijnen die zorgen voor een opvallende dialoog met de gotische stijl van de Sint-Michiels- en-Sint-Goedelekathedraal. De benedenverdieping telt een aantal handelsruimtes die de integratie van het nieuwe gebouw in het leven van de wijk moeten bevorderen.

Binnen kunnen de bedrijven die hier ruimte huren pronken met een inkomhal in geraffineerd materiaal, met zeer mooie volumes afgewerkt met zachte nuances en eigentijds meubilair. Vervolgens valt de blik op een prachtige binnentuin: hier kunnen de gebruikers van het gebouw even verpozen in een omgeving waar de natuur gevrijwaard wordt. Dat is meteen ook een van de sterke punten van het Kanselier-project: er is ruim plaats voor groen en planten, met tal van toegankelijke buitenruimtes zoals balkons, een terras en een spectaculaire rooftop van meer dan 200 m2. Dat is een groot pluspunt voor bedrijven die op zoek zijn naar kantoren die in Brussel te huur zijn, zeker nu de coronacrisis het belang van en de behoefte aan vlotte toegang tot private groene ruimte nog heeft aangescherpt

Stellar-530x360_Chancelier-aerial
Stellar-530x360_Chancelier-rooftop2
Stellar-530x360_Chancelier-rooftop
Stellar-530x360-Chancelier-parking

Op de verdiepingen bevinden zich de kantoren, die zijn opgevat als ontmoetingsruimtes om met elkaar van gedachten te wisselen, helemaal in de lijn van de nieuwe manieren van werken. De gebruikers zullen zich ongetwijfeld thuis voelen in de flexibele en modulaire ruimtes die op uiteenlopende manieren kunnen worden ingericht

Chancelier biedt ook een hele reeks diensten met het oog op het welzijn en het comfort van de bedrijven die er hun intrek nemen, met onder meer een gastronomisch restaurant, een cafetaria, een coworkingruimte, een privélounge (met receptie, bar voor after work-events …), ondergrondse parkings en laadpalen voor elektrische voertuigen.

En last but not least omvat Chancelier ook een zeer streng milieu- en duurzaamheidsluik. Zo onderscheidt het project zich door de certificeringen BREEAM Excellent, AirRaited (op basis van de luchtkwaliteit binnen) en WireScored (evaluatiesysteem voor de connectiviteit van kantoorgebouwen). Het is trouwens een van de eerste Brusselse kantoorcomplexen die het WELL-label mogen voeren, een referentiesysteem dat nieuwe normen hanteert m.b.t. het welzijn van werknemers.

>>> Lees ook: Labels en certificaten in vastgoed : Wat betekenen ze? <<<

Nieuw, strategisch gepositioneerd kantoorgebouw in hartje Brussel

Uit tal van studies over dit onderwerp blijkt de impact van de werkomgeving op de prestaties van een onderneming. Wie binnen het tertiaire complex Chancelier nieuwe kantoren huurt, kiest dan ook voluit voor een toplocatie die de medewerkers alle voordelen biedt van een uiterst centrale ligging.

Het vastgoedproject bevindt zich op de hoek die wordt gevormd door de Parochiaanstraat, het Sinter-Goedeleplein, de Kanselarijstraat en de Koloniënstraat, dus in het hart van een van de meest bruisende en gegeerde wijken van de hoofdstad. Huurders en gebruikers profiteren zo van de onmiddellijke nabijheid van hotels, boetieks, musea en restaurants, op slechts enkele minuten wandelen van het Warandepark (11 hectare) en de Sint-Michiels- en-Sint-Goedelekathedraal.

En ook qua bereikbaarheid is het Kanseliercomplex top: directe toegang tot metro (lijnen 1 en 5), bus, tram, het deelfietsstation van Villo en tot het treinstation Brussel-Centraal, vanwaar je in amper 16 minuten naar de luchthaven spoort.

Chancelier in cijfers :

  • 14 126 m²

    nieuwe kantoren te huur in Brussel
  • 650 m²

    toegankelijke buitenruimte
  • 465 m²

    handelsruimte op de benedenverdieping van het gebouw