Volgens de VN woont 54 procent van de wereldbevolking vandaag in een stad. Tegen 2050 zal dit percentage oplopen tot 66 procent. Deze toenemende verstedelijking vereist een vernieuwing van het stadsmodel. Gedaan met hypergespecialiseerde of monofunctionele gebouwen: we moeten voortaan veranderbare gebouwen ontwerpen die zichzelf transformeren om de veranderende wereld te weerspiegelen en de grote maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen van de toekomst aan te pakken. Steden die duurzaam willen zijn, moeten vandaag dan ook anticiperen op de veranderingen in het gebruik door in te zetten op een van de pijlers van de circulaire economie: de omkeerbaarheid.

In dit nieuwe nummer van BuzzWords (hieronder te downloaden) zet BNP Paribas Real Estate deze nieuwe modellen van reconversie, omkeerbaarheid en hergebruik in de kijker die de duurzame en veerkrachtige stadsinrichting van morgen ondersteunen.

Download

Eén gebouw, meerdere levens

Al in de jaren 1950 trokken jonge Amerikaanse kunstenaars in oude en verlaten industriële gebouwen in het centrum van de stad, niet alleen om er te wonen, maar ook om er hun ontwerpstudio's te vestigen. Vandaag maken deze veranderingen in het gebruik of de bestemming overal in Europa deel uit van het stedelijke landschap: we herstructureren, we veranderen ... en vooral, we anticiperen door het begrip omkeerbaarheid te integreren van bij het ontwerp van een gebouw.
Reconversie? Renovatie? Omkeerbaarheid? In deze nieuwe publicatie (die nu kan worden gedownload) biedt BNP Paribas Real Estate een uitvoerig lexicon aan om inzicht te krijgen in de verschillende modellen om 'de stad op de stad te bouwen'.

Toelichtingen van experts om de transformatie van de vastgoedsector te ontcijferen

Overal in Europa werken innovatieve programma's aan de 'veranderbare stad' :

.......................

Milaan

Een historisch geheel dat werd omgevormd tot hoogwaardige woningen begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan.

Boulogne-Billancourt

Architect Dominique Perrault tovert een iconisch industrieel gebouw om tot een multifunctioneel kantorencomplex.

Neuilly-sur-Seine

  • De ingrijpende renovatie van drie kantoorgebouwen uit de jaren 1970 legt voorbeeldige normen op inzake circulaire economie en hergebruik.

In deze nieuwe editie van BuzzWords geeft BNP Paribas Real Estate het woord aan experts om ons inzicht te geven in de manier waarop stedelijke gebieden transformeren.

Download nu het nieuwe nummer van BuzzWords en maak kennis met de vastgoedmodellen van morgen waarin omkeerbaarheid, flexibiliteit en duurzaamheid centraal staan.

Download