De COVID-19-crisis dwong werknemers overal ter wereld plots om te telewerken. Maar niet iedereen was daar klaar voor en beschikte thuis niet over een gepaste werkomgeving. Ook cultureel gezien lag het niet altijd voor de hand, want veel organisaties zagen het kantoor als locatie als het middel bij uitstek dat aanzet tot samenwerking en het streven naar optimale prestaties, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Hoe gaat de werkomgeving evolueren nu de crisis heel wat vraagtekens plaatst bij de organisatie van het bedrijfsleven? Wat zijn de nieuwe verwachtingen van de gebruikers en in welke mate kan daaraan worden tegemoetgekomen? Hoe kunnen kantoorgebouwen worden aangepast aan de nieuwe vereisten op het vlak van gezondheid?

Kantoorgebouwen moeten voortaan beantwoorden aan een nieuw verwachtingspatroon van gebruikers, waarin Aantrekkelijkheid, Agility, Veerkracht en een nieuwe vorm van Veiligheid centraal staan. De Aantrekkelijkheid wordt voor een groot deel bepaald door de sfeer die op een bepaalde locatie hangt. Agility staat voor meer flexibele, polyvalente ruimtes die geen enkel gebruiksdoel uitsluiten, voor zover mogelijk tenminste. Zo kunnen ze op uiteenlopende manieren worden ingezet om samenwerking, creativiteit en collectieve initiatieven te bevorderen. De derde pijler, Veerkracht, houdt nauw verband met de overtuiging dat de kwaliteit per m² belangrijker is dan het aantal. Tot slot moet er qua Veiligheid – een eisenpakket waarvoor de coronacrisis als katalysator heeft gediend – worden voldaan aan nieuwe verwachtingen op het gebied van luchtkwaliteit, moduleerbaarheid van de ruimtes, aanpasbaarheid van het meubilair, afscherming van privéruimte, optimalisering van de verkeersstromen … Dus: hoewel het kantoorgebouw zijn centrale plaats zal behouden (daar zijn wij van overtuigd), zal het steeds meer gaan lijken op een hub voor transversale en moduleerbare activiteiten die worden aangevuld met coworking en werken op afstand.

NØR, of kantoorwerk in beveiligde modus

Een van de gebouwen op de Brusselse kantorenmarkt dat past in dat nieuwe verwachtingspatroon van aantrekkelijkheid, agility, veerkracht en veiligheid is het nieuwe NØR-project van NETWORKS in het hart van de Brusselse Noordwijk.

Maximale luchtkwaliteit

Goed verluchte en geventileerde ruimtes voeren COVID-19-deeltjes af naar buiten. De ventilatie bij NØR zorgt voor een volume van luchtverversing dat 40% hoger ligt dan de norm. Zo gaan we de verdere verspreiding van het virus tegen.

Outstanding BREEAM-building

NØR kreeg een BREEAM-score van 89,8%. Op Health & Wellbeing scoorden we maar liefst 82%!

  • 89.8%

Trek naar buiten

De kans op besmettingen is in de buitenlucht kleiner, als u een veilige afstand behoudt. NØR laat u op verschillende manieren genieten van het buitenleven. Zo zijn de patio en de ruime terrassen op de verdiepingen perfect voor openluchtmeetings.

Minimaal contact met oppervlakten

COVID-19 kan meerdere dagen overleven op bepaalde oppervlakten. Gelukkig zorgen de bewegingsdetectoren in NØR ervoor dat de kantoorbezoekers amper oppervlakten moeten aanraken. Uiteraard wordt het gebouw ook dagelijks grondig gepoetst door een professionele schoonmaakploeg.

Comfort voorop

NØR is ontwikkeld voor het comfort van zijn gebruikers. De verlaagde klimaatplafonds garanderen een gezonde binnenlucht, de liften en goederenlift maken het u makkelijk en het gebouw is prima toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

Prettig werken

In NØR is elke werkdag een aangename beleving. U wordt verwelkomd in een open en lichte lobby en geniet van de horecafaciliteiten. De grote terrassen rondom de verdiepingen bieden u een fantastisch uitzicht over de urban skyline van Brussel én nodigen uit tot productieve wandelmeetings in openlucht.

Voorzieningen voor fiets en auto

NØR ligt vlakbij metro-, bus- en tramhaltes en het station van Brussel-Noord, maar wie in COVID-tijden liever met de auto of de fiets komt, staat niet in de kou. NØR heeft parkeerplaatsen voor meer dan 50 fietsen en 124 auto’s.

MEER WETEN OVER NØR?

NETWORKS NØR

"Embrace the city"

Meer lezen over dit gebouw.

Meer lezen