De iconische ziekenhuistoren in Brussel heeft een volledige transformatie ondergaan na een ambitieuze facelift die het gebouw, dat dateert van 1966, opnieuw zijn prestige geeft. Het gebouw werd omgedoopt tot "31 Central", biedt nu eigentijdse werkplekken met een van de beste capaciteiten (werkplek/toevoer van verse lucht) en beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de gebruikers en de nieuwe eisen van het post-COVID-tijdperk. 

Een premiumlocatie in het hart van de hoofdstad

De "31 Central"-toren, gelegen tussen de Grote Markt en de Grote Zavel, bevindt zich in een van de meest gewilde kantoordistricten voor bedrijven die op zoek zijn naar kantoren om te huren in Brussel. De centrale ligging is voor het imago van de gebruikers altijd een belangrijke parameter geweest, maar is vandaag des te meer een doorslaggevend criterium. Studies sinds de gezondheidscrisis tonen immers aan dat het steeds belangrijker wordt om in het hart van de stad een adres met perfecte verbindingen te hebben dat goed bediend wordt door het openbaar vervoer en dat dicht bij alle voorzieningen ligt (winkels, diensten, restaurants, vrijetijdsbesteding ...), onder andere om er talenten aan te trekken en te houden.

In dat opzicht is "31 Central" dus een echte opportuniteit in het hart van Brussel, op slechts enkele minuten wandelen van het station Brussel-Centraal (metro, bus). Vlot bereikbaar is eveneens de Tuin van de Kunstberg, maar ook het Koningsplein, het centrum voor hedendaagse kunst 'Les Brigittines' en enkele van de meest gerenommeerde adressen voor fijnproevers in België aan de Place du Grand Sablon, zoals Pierre Marcolini, Wittamer of Maison Dandoy.

Innovatieve architectuur, ontworpen om het welzijn en de prestaties van de gebruikers te bevorderen

De renovatiewerken blazen nieuw leven in deze toren die de skyline van Brussel markeert. "31 Centralheeft voortaan dus twee majestueuze ingangen, waarvan de belangrijkste gelegen is in de Gasthuisstraat, een van de oudste straten van de stad. Hij geeft uit op een subtiel versierde hal die baadt in natuurlijk licht. De tweede ingang bevindt zich in de Trapstraat en biedt een discreter en bucolischer onthaal, met bomen en bloemperken die samen een aangename tuin en ontspanningsplek voor de huurders vormen.

De verschillende werkruimtes in "31 Centralzijn zodanig ingericht dat ze omgevingen creëren die aangepast zijn aan de activiteiten van de huurders, of ze nu moeten focussen op een project, informeel van gedachten wisselen met hun collega's of brainstormen om een nieuw product te ontwerpen. Zoals immers blijkt uit het nieuwe Trend Book van BNP PRE over de toekomst van het kantoor heeft de gezondheidscrisis tendensen versneld die al voelbaar waren en die het tertiaire gebouw veranderen: medewerkers en ondernemingen kiezen massaal voor homeoffice (gemiddeld twee dagen per week in Europa) maar passen ook meer samenwerkingsgerichte werkmethodes toe omdat er een grotere wil is om te delen. De versnelde komst van 'hybride' werk heeft dus logischerwijs een grote impact gehad op de architectuur en de inrichting van het gebouw "31 Centraldat zo anticipeert op de nieuwe eisen van de gebruikers.

Naast de gedeelde ruimtes (waaronder een coworking en volledig uitgeruste vergaderzalen) op de benedenverdieping en de eerste verdieping telt het gebouw in totaal 22.000 m² flexibele kantoren (op 14 niveaus) met een uniek vergezicht op het stadscentrum van Brussel. De tertiaire plateaus die beschikbaar zijn voor verhuur, kunnen privatief worden ingericht met een grote flexibiliteit die bijna op maat kan worden aangepast aan de werkmethoden van het bedrijf dat die ruimtes gebruikt: open space, geluiddichte cellen, samenwerkingsruimtes enz.

31Central_3
31Central_2
31Central_4
31Central_5
31Central_1
31Centralext_3

Premiumdiensten voor huurders van 31 Central

Zoals de ondervraagde professionals herhaaldelijk aanhaalden in het nieuwe Trend Book van BNP PRE, heeft de gezondheidscrisis nogmaals het belang van de gebruikerservaring op kantoor bevestigd evenals de noodzaak om te gaan voor een 'customer centric'-benadering, naar het voorbeeld van retail. 

"31 Central" beschikt dan ook over een hele waaier aan kwaliteitsvolle diensten, onder meer geïnspireerd op het hotelwezen, met bijvoorbeeld een conciërgedienst, animatie georganiseerd door een community manager, een koffiehoek, een wasserij en een krachtige wifiverbinding in het hele gebouw.

Na een maandenlange renovatie onthult "31 Centraldus volledig heruitgevonden werkruimtes in een van de meest iconische kantoortorens van Brussel. Het gebouw "31 Centralis zeer sterk verbonden met de stad, agile en hoogwaardig, biedt extra diensten aan en is BREEAM-gecertificeerd. Het is de belichaming van de vernieuwing van tertiaire ruimtes die mensen en talent centraal willen stellen in de vastgoedstrategie van de ondernemingen.

Bent u op zoek naar nieuwe kantoren om te huren in Brussel, midden in de stad? Neem snel contact op met de deskundigen van BNP PRE België voor meer informatie over de lokalen die te huur staan in "31 Central"