Hoewel de kantorensector in 2023 de sterkste daling ooit heeft gekend van de investeringen in elke activacategorie, herstelt de markt zich geleidelijk, ondersteund door een consolidatie in opname, een stabiel leegstandspercentage en stijgende prime-huurprijzen.

Langzame start van het jaar voor verhuuractiviteiten

De vertraging die zich in 2023 liet voelen, heeft zich in 2024 voortgezet, met een nog steeds zwakke opname, voornamelijk als gevolg van de aanhoudende economische en geopolitieke onzekerheden. Bijgevolg bedroegen de volumes voor de 18 toonaangevende markten* eind Q1 2024 1,82 miljoen vierkante meter, een daling van 5% ten opzichte van Q1 2023.

De volumes daalden verder in verschillende Europese markten, waaronder Rome (-64%), Dublin (-39%), Amsterdam (-38%), Hamburg (-21%) en Londen (-17%), in tegenstelling tot Barcelona, Frankfurt, München, Lyon en Parijs die allemaal een opleving van de verhuuractiviteit kenden.

Graph offices EU

Download het persbericht voor meer inzichten

Raadpleeg andere statistieken over kantoren in Europa. 

BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

BNP Paribas Real Estate Belgium NV, een naamloze vennootschap, Louizalaan 235, 1050 Brussel gebruikt cookies en andere methoden om informatie over u te verwerken (zoals identificatiegegevens, met inbegrip van uw contactgegevens) met het oog op de behandeling van de verzoeken die u ons via de website stuurt en in sommige gevallen voor marketingdoeleinden. Voor nadere informatie over hoe BNP Paribas Real Estate Belgium NV uw persoonsgegevens in deze context verwerkt en over uw rechten (met inbegrip van uw recht op toegang, correctie, bezwaar tegen verwerking voor marketingdoeleinden en uw recht om instructies te geven over hoe uw persoonsgegevens na uw overlijden zullen worden gebruikt, alsmede, in bepaalde omstandigheden, het recht om gegevens te wissen, de verwerking te beperken, gegevens over te dragen en het recht om bezwaar te maken tegen andere vormen van verwerking) en BNP Paribas Estate Real Belgium NV's verplichtingen op dit gebied, gelieve onze pagina Privacyverklaring te raadplegen, die beschikbaar is op https://data-privacy.realestate.bnpparibas/