NEIF III werd gelanceerd in 2017 en is een pan-Europees open fonds beheerd door BNP Paribas REIM. Het biedt institutionele beleggers een internationale diversifiëring in de kantorensector in de belangrijkste steden van de eurozone en het heeft de sterke ambitie om ecologische en sociale uitdagingen centraal te stellen in zijn strategie. Het fonds streeft ernaar om een portefeuille van activa samen te stellen die systematisch een milieulabel van een goed niveau hebben of streven naar een gebruikscertificering (zoals BREEAM Very Good of HQE Exploitation), om vervolgens het certificeringsniveau met twee trappen te verbeteren binnen twee jaar na de verwerving ervan. Dit zorgt voor een regelmatig en stabiel inkomen met een beoogde uitkeringsgraad van 4% netto per jaar en een laag risicoprofiel.

Bovendien geniet het fonds al een opgebouwd vermogen en biedt het een snelle uitroltijd met een grote zichtbaarheid voor nieuwe beleggers die bij de volgende closings willen aansluiten.

NEIF III richt zich op activa met een milieucertificering van een goed niveau die sterke ESG-verbintenissen aantonen. Dit is een essentieel criterium bij de beleggingsbeslissingen. In deze optiek heeft NEIF III ervoor gekozen om zijn milieudimensie te versterken met de steun van de beleggers van het fonds eind 2021 en voldoet het zo aan de eisen van artikel 8 van de SFDR-regelgeving (Sustainable Finance Disclosure Regulation). Nog in 2021 verbeterde het fonds zijn GRESB-rating (Global Real Estate Sustainability Benchmark) en bereikte zo de eerste plaats in het segment van fondsen die voornamelijk beleggen in kantoorvastgoed in West-Europa.

De voorbije twee kwartalen verwierf het fonds vier nieuwe activa in Brussel, Berlijn, Wenen en Luxemburg. Deze moderne kantoorgebouwen beschikken over milieucertificeringen en bevinden zich in de populaire wijken van deze verschillende hoofdsteden. Dankzij deze laatste overnames kon NEIF III zijn portefeuille, die voortaan bestaat uit 11 activa in exploitatie voor een vermogenswaarde van ongeveer 800 miljoen euro, verder diversifiëren en op 31 december 2021 ook het volledige kapitaal van het fonds aanwenden.

Onlangs werd er een nieuw gebouw verworven. Het pand in een van de zakenwijken van Milaan heeft een volledige renovatie van hoge kwaliteit ondergaan en is gecertificeerd door LEED Platinum, BREEAM Very Good, Wiredscore en Well Silver. Het is voor 100% voorverhuurd met een huurperiode van 13 jaar. Dankzij deze twaalfde verrichting zou het in het eerste kwartaal ingezamelde kapitaal vanaf deze zomer moeten kunnen worden aangewend.

"We streven ernaar om het fonds NEIF III verder te laten groeien dankzij nieuwe kapitaalophalingen in de komende jaren. Het doel is een vermogen van meer dan 1,5 miljard euro te bereiken. Het fonds verenigt al institutionele beleggers uit zes Europese en Aziatische landen", vertelt Henri Romnicianu, Directeur Relaties met institutionele beleggers van BNP Paribas REIM.

"NEIF III heeft een sterke portefeuille en onderzoekt nieuwe overnamemogelijkheden in de grote steden van de eurozone. Onze beleggingsteams in Europa analyseren voortdurend de sector van verantwoord kantoorvastgoed. Dit nieuwe gebouw in Milaan is een mooi voorbeeld van de huidige dynamiek", voegt Dorothea Koestler, Fund Manager voor BNP Paribas REIM, toe.

BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Indicates required field

U zal het bestand in uw mailbox ontvangen.

Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.

* Verplichte velden. Indien deze velden niet worden ingevuld, zullen we uw aanvraag niet kunnen behandelen.

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Vul de code in die u in de afbeelding ziet.