Globaal engagement

 

 

Een globaal engagement – BNP Paribas Real Estate

BNP Paribas Real Estate heeft zich er, in overeenstemming met het MVO-beleid van de BNP Paribas Group, toe verbonden om diverse milieu-indicatoren van zijn activiteiten te bewaken. BNP Paribas Real Estate levert zo cijfers aan voor het rapporteringsproces waarmee de groep zijn jaarlijkse MVO-rapport uitbrengt, dat wordt geauditeerd door Pricewaterhouse Coopers Advisory.

Het MVO-rapport van BNP PARIBAS bekijken

Wij produceren dan ook al sinds 2010 jaarlijkse cijfers over onze activiteiten, zoals:

  • Overzicht van het energieverbruik, per type.

In 2011 bedroeg het totale verbruik in onze gebouwen, uitsluitend in Frankrijk, 1.950 GWh, waarvan 3/4e elektriciteit was (tegenover 2.038 GWh in 2010).

 

  • Overzicht van onze zakenreizen, per vervoermiddel.

In 2011 kwamen wij uit op 4.979 km zakenreizen per voltijds equivalent (VTE) per vliegtuig, trein en auto (tegenover 4.794 km in 2010).

 

  • Overzicht van papiergebruik, per type en aandeel gerecycleerd papier:

190 kg papier met ecolabel of gerecycleerd papier in 2011 (tegenover 174 kg / VTE in 2010, waarvan 30,5% met ecolabel of gerecycleerd).

 

  • Overzicht van verbruikte kantoorbenodigheden, inclusief het aandeel van groene producten.

In 2011 was 10,2% van onze producten groen (tegenover 10,6% in 2010).

 

  • Waterverbruik (drinkwater en ander water)

In 2011 verbruikten wij 34 m³ water / VTE (tegenover 22 m³ in 2010 – de toename is het gevolg van een betere gegevensverzameling).

 

  • Afvalvolume, per type, inclusief het aandeel van gerecycleerd afval.

In 2011 hadden wij 188 kg afval / VTE, waarvan 34,6% werd gesorteerd en opgehaald voor recyclage of hergebruik (tegenover 183 kg en 28% in 2010).

Met deze informatie kunnen wij globale indicatoren vastleggen voor de milieu-impact van onze bedrijfsactiviteiten en met name onze totale uitstoot van broeikasgassen berekenen.

Dat cijfer bedraagt 3,39 ton CO² per VTE (tegenover 3,42 ton CO² / VTE in 2010).

BNP Paribas Real Estate Milieudashboard 2011 / scope: Frankrijk – Deel 1

BNP Paribas Real Estate Milieudashboard 2011 / scope: Frankrijk – Deel 2

Het doel van deze indicatoren is natuurlijk om te beschikken over informatie waarmee we de impact kunnen beoordelen van onze acties en maatregelen om de koolstofuitstoot van ons bedrijf te verkleinen. Die acties en maatregelen zijn onder andere:

  • Afvalbeheer, met de geleidelijke invoering van sortering en recyclage per type afval (papier, plastic, lampen enz.) in alle vestigingen in Frankrijk. In het hoofdkantoor worden ook de etensresten uit het bedrijfsrestaurant verwerkt in een vergister, waarna ze kunnen worden gerecupereerd als biologische meststof.
  • Nauwkeurige opvolging en optimalisering van energieverbruik

In 2012 werd het energieverbruik in het hoofdkantoor gedetailleerd geanalyseerd per type (meer dan 80 meetpunten), waaruit kon worden afgeleid welke werkstations konden worden verbeterd met behulp van een vergelijking met een DES (Dynamic Energy Simulation). Sinds januari 2012 werd op die manier al meer dan 10% energie bespaard.

Dat proces gaat voort in 2013, met het plan om het milieubeheer van het gebouw te laten certificeren en een monitoringplatform met nauwkeurige cijfers op te zetten.

  • Verantwoord inkoopbeleid

Het MVO-beleid van BNP Paribas voor leveranciers bekijken

 

  • Een beleid om zakenreizen te verminderen voor medewerkers, door met name meer gebruik te maken van videoconferenties.

 

  • Integratie van biodiversiteit, met de omvorming van vrije buitenruimte aan het hoofdkantoor tot groene zones in het kader van het milieuprogramma Issy-Bords de Seine, speciale kamerplanten in alle kantoorruimtes om de binnenlucht te helpen zuiveren en bijenkorven op het dak om het evenwicht van het ecosysteem te helpen bewaren.

 

Internationaal
In zee gaan met BNP Paribas Real Estate geeft u toegang tot het internationale
netwerk en de lokale expertise van een van de markleiders in dienstverlening Carte implantations
voor commerciaal vastgoed in Europe…
BNP Paribas Real Estate is actief in elke fase van de vastgoedcyclus, naargelang uw behoeften.
 
 
ZOEKEN
X