Tegen 2025 zal het voormalige hoofdkantoor van Sabam (Belgische Vereniging der Auteurs, Componisten en Uitgevers), op de hoek van de Aarlenstraat en de Jacques de Lalaingstraat, de Europese wijk in Brussel een gloednieuwe tertiaire signatuur geven.

Op naar de belangrijkste zakenwijk van Brussel voor een exclusieve presentatie van de toekomstige nieuwe kantoren in gebouw The Muse.

Strategisch gelegen in Brussel

Voor de overgrote meerderheid van de bedrijven is het allereerste aandachtspunt bij het zoeken naar kantoren om te huren of te kopen de geografische locatie, die zowel de toegankelijkheid als de zichtbaarheid en het imago van het bedrijf bepaalt. Wat dit criterium betreft, kan The Muse er prat op gaan dat het een van de meest begeerde kantooradressen in Brussel is. Het gebouw ligt immers in het hart van de Europese wijk, op een boogscheut van het Europees Parlement of het Luxemburgplein. Dankzij deze centrale ligging in Brussel kunnen de medewerkers van de bedrijven die het gebouw gebruiken, profiteren van een levendige buurt met winkels, diensten en drie mobiliteitsknooppunten: het metrostation Maalbeek (lijnen 1 en 5) ligt immers op slechts 200 meter van het gebouw, net als het treinstation Brussel-Schuman (op ongeveer 300 meter) en het treinstation Brussel-Luxemburg (op 500 meter).

9900 m2 moderne, duurzame en flexibele kantoren

The Muse is niet alleen centraal gelegen in het hart van Brussel, maar zal de gebruikers van het gebouw ook vergasten op de allernieuwste generatie kantoren, die perfect geschikt zijn voor de nieuwe gebruiksdoeleinden. Het architectuurproject behelst de renovatie van de 9900 m² brutovloeroppervlakte, om moderne werkruimten te creëren die het welzijn en de levenskwaliteit op het werk bevorderen.

In het kader van het project worden dan ook flexibele, in daglicht badende kantoorverdiepingen gerealiseerd, waarvan sommige toegang verlenen tot prachtige buitenruimten. De toon wordt trouwens meteen gezet in de inkomhal, met een aangelegde binnenplaats en daarrond werk- en ontmoetingsruimten.

Op de verdiepingen herbergt The Muse een aantal zeer aantrekkelijke, zelf in te richten ruimten met een nuttige oppervlakte van iets meer dan 1100 m². Tot slot zal de negende en bovenste verdieping (met een zuidgericht terras) worden gerenoveerd met kruislaaghout (CLT), een innovatief materiaal dat geschikt is voor duurzaam bouwen.

Een gebouw dat tot voorbeeld strekt

The Muse combineert immers gebruikskwaliteit met duurzaamheid. Het gebouw mikt dan ook hoog op het gebied van milieuprestaties tijdens de volledige levenscyclus, van de renovatie tot de exploitatie. Er wordt gebruikgemaakt van de circulaire economie en van duurzame materialen. Daarnaast wordt er koolstofvrije energie geproduceerd met behulp van fotovoltaïsche panelen op het dak en warmtepompen. Het gebouw zal ook worden uitgerust met een regenwateropvangsysteem.

Bij de oplevering in de loop van 2025 zal The Muse BREEAM Outstanding- en WELL Platinum-gecertificeerd zijn.