Een gebouw met een uniek ontwerp waarin eigentijdse kantoren worden ondergebracht, volledig in lijn met de nieuwe manieren van werken

We bevinden ons dus in Brussel, op nummer 375 van de befaamde Louizalaan, een van de drukste verkeersaders van de Belgische hoofdstad. Deze strategische as die Ukkel verbindt met Elsene via de Kasteleinswijk, vanaf het Stephaniaplein tot het Ter Kamerenbos, is nog steeds de favoriete stek voor ondernemingen, luxemerken, gastronomische restaurants en stijlvolle hotels.

Vanaf de straat valt L375 op door zijn atypische, enigszins gebogen voorgevel waarvan de brede ramen werkplatformen onthullen die baden in natuurlijk licht. Uiteraard blijft het werk van de Galicische muurschilder Lula Goce (gecreëerd in 2021 in het kader van het VN-decennium voor ecosysteemherstel) aan de zijkant van het gebouw behouden. De metafoor van Moeder Natuur die haar kudde beschermt, nodigt uit tot dialoog, net als deze renovatie waarbij nieuwe ruimtes worden gecreëerd die bevorderlijk zullen zijn voor uitwisselingen en de groei van de toekomstige zakelijke huurders.

Onderaan (benedenverdieping en eerste verdieping) opent L375 zich naar de stad dankzij een commerciële ruimte die zal zorgen voor een natuurlijke connectie met de bruisende wijk. Op de verdiepingen kunnen de ruime tertiaire werkplatformen flexibel worden ingericht en aangepast aan alle soorten organisaties. Ze laten een optimale indeling van het type 'open space' of 'collaborative space' toe, gebaseerd op het coworkingconcept en gerealiseerd in de vorm van gezellige ruimtes of meer intieme kleine afgesloten vertrekken die de concentratie bevorderen. Dankzij de grote raampartijen baadt het hele gebouw in het licht en gaan binnen en buiten op sublieme wijze in elkaar over. Tegelijkertijd wordt de band met de natuur aangehaald door de aanwezigheid van groene terrassen en balkons.

Naast de binneninrichting die de gebruikers verzekert van een optimale dienstverlening en maximaal comfort, draagt deze totaalrenovatie bij tot een aanzienlijke verbetering van de energieprestaties van het gebouw. Het renovatieproject streeft naar een verantwoorde aanpak gedurende de hele levenscyclus van het gebouw, van bouwwerf tot exploitatie (zonnepanelen, regenwaterbeheer, ledverlichting enz.) en mikt als dusdanig op de certificeringen BREEAM In-Use Excellent en WELL Bronze.

L375 zal dus flexibel, duurzaam maar ook inclusief zijn, want bij het totaalontwerp van het gebouw is eveneens gedacht aan gemakkelijke toegang voor personen met beperkte mobiliteit.

Een prestigieus Brussels adres dat één geheel vormt met de stad

L375 is een toonbeeld op het vlak van energieprestaties, flexibele inrichting en dienstverlening aan de gebruikers van het gebouw, en is bovendien strategisch gelegen in Brussel. Dit adres geniet een prestigieus imago, dicht bij zowel leveranciers, klanten als partners, en is ook aantrekkelijk voor toekomstige talenten.

Deze supercentrale locatie wordt nog steeds enorm gewaardeerd door ondernemingen (en hun medewerkers!) die in Brussel nieuwe kantoren zoeken om te huren, want door de centrale ligging krijgen de gebruikers een zeer dynamisch werkkader aangeboden, met heel veel voorzieningen en winkels en een uitstekende bereikbaarheid. Op een steenworp afstand van het gebouw bevinden zich twee tramhaltes die zorgen voor de verbinding met de grote Brusselse bezienswaardigheden. De Louizalaan maakt trouwens deel uit van het mobiliteitsplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat de aansluitmogelijkheden tussen de agglomeratie en het stadscentrum wil optimaliseren.

Wat de zachte mobiliteit betreft, liggen de Vijvers van Elsene en de Kasteleinswijk op wandelafstand (5 minuten) en het Louizaplein op fietsafstand (slechts 6 minuten). Met zijn mobiliteitsplan moedigt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het gebruik van voet- en fietspaden immers sterk aan. Een ambitie die wordt gedeeld door de ontwerpers van de renovatie van L375. Zij voorzien 36 stalplaatsen voor fietsen en ook een kleedkamer met douches.

Het gebouw beschikt tot slot over twee ondergrondse parkeerverdiepingen met in totaal 49 plaatsen voor personenauto's.