Het Low Carbon Building Initiative (LCBI) laat u kennis maken met de
methodologie voor het eerste pan-Europese koolstofarme label dat de
koolstofvoetafdruk van vastgoed meet op basis van een levenscyclusanalyse.

 

De vastgoedsector is verantwoordelijk voor meer dan een derde van de CO2-uitstoot. Om de werkelijke koolstofvoetafdruk van een gebouw te berekenen, moet de koolstofuitstoot in elk stadium van de levenscyclus ervan - tijdens de bouw, de exploitatie en aan het eind van de levensduur - worden berekend.
Het Low Carbon Building Initiative (LCBI) dat in 2022 tijdens MIPIM werd gelanceerd, brengt de belangrijkste belanghebbenden in de vastgoedsector bijeen om koolstofarme gebouwen te bevorderen en de CO2-uitstoot van Europees vastgoed met de helft te verminderen (gemeten in een levenscyclusanalyse). Na een jaar van gezamenlijke benchmarking, gegevensanalyse en beoordelingen door deskundigen1, lanceert het LCBI de methodologie voor de eerste versie van het Low Carbon Building Initiative label.

Download het persbericht hieronder om er meer over te lezen.

BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

BNP Paribas Real Estate Belgium NV, een naamloze vennootschap, Louizalaan 235, 1050 Brussel gebruikt cookies en andere methoden om informatie over u te verwerken (zoals identificatiegegevens, met inbegrip van uw contactgegevens) met het oog op de behandeling van de verzoeken die u ons via de website stuurt en in sommige gevallen voor marketingdoeleinden. Voor nadere informatie over hoe BNP Paribas Real Estate Belgium NV uw persoonsgegevens in deze context verwerkt en over uw rechten (met inbegrip van uw recht op toegang, correctie, bezwaar tegen verwerking voor marketingdoeleinden en uw recht om instructies te geven over hoe uw persoonsgegevens na uw overlijden zullen worden gebruikt, alsmede, in bepaalde omstandigheden, het recht om gegevens te wissen, de verwerking te beperken, gegevens over te dragen en het recht om bezwaar te maken tegen andere vormen van verwerking) en BNP Paribas Estate Real Belgium NV's verplichtingen op dit gebied, gelieve onze pagina Privacyverklaring te raadplegen, die beschikbaar is op https://data-privacy.realestate.bnpparibas/