METAL 57 is het tertiaire gebouw met kantoren van de nieuwste generatie dat vorm kreeg na de reconversie van de iconische Renault-werkplaats. Het was al laureaat van de Grand Prix van de Franse beurs voor bedrijfsmeubilair SIMI (Salon de l'Immobilier d'Entreprise) in de categorie Verbouwd of bijzonder innovatief pand en de Gouden Fimbact-trofee in de categorie Renovatie, en won onlangs de prestigieuze MIPIM Award in de categorie Best refurbished building.

"We zijn ongelooflijk trots! Een nieuwe en een van de meest gerenommeerde awards voor METAL 57! Een mooie beloning voor de teams van BNP Paribas Real Estate en Dominique Perrault Architecture, die met dit project de knowhow van onze onderneming op het gebied van vastgoed aantonen. De concurrentie was hevig, want er waren andere markante projecten en grote herstructureringen die aantonen dat de Europese vastgoedspelers sterk inzetten op de transformatie van structurerende activa voor een duurzame en inclusieve stad", vertelt Thierry Laroue-Pont, voorzitter van het directiecomité van BNP Paribas Real Estate.

METAL 57, een geconserveerde en heruitgevonden industriële getuigenis

@Ooshot - Xavier Alexandre Pons

METAL 57, gelegen in Boulogne-Billancourt, is een complex van 37.000 m², ontstaan uit de herstructurering en uitbreiding van een oude Renault-werkplaats door architect Dominique Perrault. METAL 57 is zowel een plaats om te werken, leven als experimenteren. Het is een hypermodern tertiair gebouw dat verschillende oplossingen biedt om zijn gebruikswaarde te maximaliseren. Dit gebouw met diverse bestemmingen heeft de nieuwste technologieën en zal binnenkort voor iedereen toegankelijk zijn. Er loopt een levendige straat door met allerlei dienstenbedrijven. Een fitness, business center, auditorium dat omgebouwd kan worden tot receptiezaal, eetgelegenheden en koffielounges staan open voor iedereen en verweven publieke en private ruimtes, wat het gemengde gebruik, de chronotopie van de plaatsen en de lokale dynamiek ten goede komt.

"Deze ingrijpende herstructurering biedt een antwoord op tal van uitdagingen: de instandhouding van erfgoed van de hand van architect Claude Vasconi, het behoud van het stadsweefsel en de creatie van een nieuwe, open leefomgeving in de stad, het ontwerp van een plaats van bestemming ten dienste van de gebruikers en hun welzijn. Uitdaging aangegaan en geslaagd! Bedankt aan de teams die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik draag deze nieuwe award op aan hen", zegt Dominique Perrault, de architect van de herstructurering van METAL 57.

METAL 57, een ecologisch verantwoord gebouw

@Vincent Fillon

METAL 57 zet in op milieukwaliteit en de bescherming van de biodiversiteit en getuigt van een verantwoorde en geëngageerde aanpak. Zo wil het gebouw zowel energiezuinig als voorbeeldig zijn in zijn milieuverbintenissen. Het integreert milieuvriendelijke oplossingen, zowel technologisch als botanisch, zoals het 3.500 m² grote dakterras met een boomgaard, stadsboerderij en toevluchtsoord voor lokale fauna en flora. Ook de gebruikers zijn hierbij betrokken. Van digitale verantwoordelijkheid en zachte mobiliteit tot afvalbeheer, recyclage en circulaire economie ... Ze kunnen sensibiliseringsworkshops volgen die hen helpen hun ecologische voetafdruk dagelijks te verkleinen en van METAL 57 een zinvolle plaats te maken.

"We zijn ervan overtuigd dat een gebouw dat in overeenstemming is met de waarden voor welzijn, inclusie en respect voor het milieu, vandaag de dag het minimum is dat verantwoorde en geëngageerde bedrijven verwachten. We zijn verheugd over deze nieuwe award, die ook de langetermijnvisie van vastgoedbeleggers en de impact van hun keuzes op de stad van morgen beloont",  besluit Arnaud Taverne, algemeen directeur van CDC Investissement Immobilier, dat deze investering beheert voor rekening van de eigenaars, Caisse des Dépôts en les Assurances du Crédit Mutuel.

Het gebouw is trouwens volledig bezet. Net als BNP Paribas Real Estate kozen Kronenbourg, Odigo, Henkel France, Netatmo en Kellogg's France voor METAL 57 als thuisbasis voor hun medewerkers.

Metal 57 (6)
Metal 57 (4)
Metal 57 (67)
Metal 57 (5)
Metal 57 (8)
Metal 57 (7)
@Vincent Fillon
BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Indicates required field

U zal het bestand in uw mailbox ontvangen.

Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.

* Verplichte velden. Indien deze velden niet worden ingevuld, zullen we uw aanvraag niet kunnen behandelen.

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Vul de code in die u in de afbeelding ziet.