Brussel onderscheidde zich al door zijn positie als hoofdstad van Europa en zijn strategische ligging op het kruispunt van de grote handelsroutes. Bovendien slaagde de stad erin zichzelf opnieuw uit te vinden om troeven te versterken en te ontwikkelen die vandaag het verschil maken in de keuzes van beleggers en ondernemingen. Want vandaag behoort Brussel inmiddels tot de grote Smart Cities wereldwijd, de metropolen die steeds slimmer worden om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan.

In deze nieuwe publicatie, biedt BNP Paribas Real Estate Belgium u een nieuwe kijk op Brussel, op (her)ontdekking naar een uitzonderlijke dynamiek van projecten die het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) vormgeven.

Duurzame ontwikkeling, levenskwaliteit en verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen combineren.

Smart Metropool Brussels schetst een volledig overzicht van de grote initiatieven die de Belgische hoofdstad omvormen tot een steeds slimmere stad. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de inwoners, maar ook om aan concurrentiekracht te winnen en om oplossingen te vinden voor de grote hedendaagse uitdagingen zoals duurzaamheid́, veerkracht en inclusie blijft Brussel innoveren! De stad transformeert industrieel braakland tot een centrum van innovatie, omarmt de creatieve industrieën en de circulaire economie en zet zich concreet in voor biodiversiteit.

Aan de hand van marktcijfers, inzichten van deskundigen en voorbeelden van gedurfde vastgoedprojecten maakt Smart Brussels de balans op van zes proefdomeinen, echte hefbomen voor de concurrentiekracht en de groei van Brussel:

  • Economie: waar bevinden zich de grote Brusselse zakenwijken en hoe ondersteunt de stad startende ondernemingen?
  • Milieu: wat zijn de engagementen voor een groenere stad?
  • Gemeenschap: hoe ontwikkelt Brussel de talenten van morgen?
  • Levensstijl: welke grote projecten in het kader van stadsontwikkeling bevorderen diversiteit en inclusie?
  • Mobiliteit: hoe bouwt Brussel aan een multimodaal vervoersnetwerk om nieuwe mobiliteit aan te moedigen?
  • Governance: welke drijvende krachten op het Brusselse grondgebied ondersteunen lokale initiatieven dankzij hun competenties en expertise?

 

DE PUBLICATIE LEZEN

Smart Metropolis Brussels

Download nu de studie BNP Paribas Real Estate Belgium op onze website voor alle informatie over de strategische projecten die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest omvormen tot een toplocatie om te investeren, te ondernemen en te leven in het hart van Europa.

De publicatie lezen
BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.
* Verplichte velden. Indien deze velden niet worden ingevuld, zullen we uw aanvraag niet kunnen behandelen.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Vul de code in die u in de afbeelding ziet.