BNP Paribas Real Estate Investment Management (BNP Paribas REIM) België, namens Healthcare Property Fund Europe (HPF Europe), heeft onlangs van Baltisse Real Estate nv/sa alle aandelen verworven van Wombat nv, Residentie De Vlamme bv, Zorgcampus Maasmechelen nv, Anima Vera nv en De Wandelgang nv, eigenaar van vijf verzorgingshuizen in Vlaanderen, België.

Vier van de eigendommen bevinden zich dichtbij of binnen de driehoek van drie grote steden/stedelijke agglomeraties - Brussel, Antwerpen en Gent - terwijl het vijfde pand zich in Maasmechelen bevindt, niet ver van Hasselt en Maastricht, dicht bij de Nederlandse grens.

De verzorgingshuizen worden geëxploiteerd door gerenommeerde en betrouwbare specialisten op dit gebied. Voor alle activa zijn triple net overeenkomsten afgesloten waarvan de gemiddelde resterende looptijd circa 20 jaar bedraagt. Ze worden allemaal jaarlijks volledig geïndexeerd. Samen bieden de vijf sites zo'n 33.000 m² met een capaciteit van 510 bedden.

Healthcare Property Fund Europe is een open-end pan-Europees fonds beheerd door BNP Paribas REIM en biedt diversificatie in de gezondheidszorgsector in de landen van de eurozone.
In de zorgsector is de strategie van BNP Paribas REIM gebaseerd op 3 hoofdpijlers:

  • Een beleid van diversificatie van investeringen in de verschillende types zorgvastgoed;
  • Brede geografische aanwezigheid in Europa (aanwezigheid in 5 landen);
  • Een lange termijn partnerschap met operator-huurders.
     

Casper van der Woude, directeur van BNP Paribas REIM België, merkt op: “Healthcare Property Fund Europe blijft zijn zorgportefeuille uitbreiden via deze off-market transactie, de eerste acquisitie van het fonds in de Benelux. Deze acquisitie past perfect in de strategie van het fonds om geografisch te diversifiëren in de eurozone. We zijn zeer verheugd dat we deze woonzorgportefeuille hebben aangekocht die beantwoordt aan de behoeften van de steeds ouder wordende bevolking in België.”

BNP Paribas REIM werd geadviseerd door Allen & Overy, EY Strategy and Transactions, Treex and CBRE Capital Markets.

BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

BNP Paribas Real Estate Belgium NV, een naamloze vennootschap, Louizalaan 235, 1050 Brussel gebruikt cookies en andere methoden om informatie over u te verwerken (zoals identificatiegegevens, met inbegrip van uw contactgegevens) met het oog op de behandeling van de verzoeken die u ons via de website stuurt en in sommige gevallen voor marketingdoeleinden. Voor nadere informatie over hoe BNP Paribas Real Estate Belgium NV uw persoonsgegevens in deze context verwerkt en over uw rechten (met inbegrip van uw recht op toegang, correctie, bezwaar tegen verwerking voor marketingdoeleinden en uw recht om instructies te geven over hoe uw persoonsgegevens na uw overlijden zullen worden gebruikt, alsmede, in bepaalde omstandigheden, het recht om gegevens te wissen, de verwerking te beperken, gegevens over te dragen en het recht om bezwaar te maken tegen andere vormen van verwerking) en BNP Paribas Estate Real Belgium NV's verplichtingen op dit gebied, gelieve onze pagina Privacyverklaring te raadplegen, die beschikbaar is op https://data-privacy.realestate.bnpparibas/