BNP Paribas Real Estate Investment Management (BNP Paribas REIM) België, namens Healthcare Property Fund Europe (HPF Europe), heeft onlangs van Baltisse Real Estate nv/sa alle aandelen verworven van Wombat nv, Residentie De Vlamme bv, Zorgcampus Maasmechelen nv, Anima Vera nv en De Wandelgang nv, eigenaar van vijf verzorgingshuizen in Vlaanderen, België.

Vier van de eigendommen bevinden zich dichtbij of binnen de driehoek van drie grote steden/stedelijke agglomeraties - Brussel, Antwerpen en Gent - terwijl het vijfde pand zich in Maasmechelen bevindt, niet ver van Hasselt en Maastricht, dicht bij de Nederlandse grens.

De verzorgingshuizen worden geëxploiteerd door gerenommeerde en betrouwbare specialisten op dit gebied. Voor alle activa zijn triple net overeenkomsten afgesloten waarvan de gemiddelde resterende looptijd circa 20 jaar bedraagt. Ze worden allemaal jaarlijks volledig geïndexeerd. Samen bieden de vijf sites zo'n 33.000 m² met een capaciteit van 510 bedden.

Healthcare Property Fund Europe is een open-end pan-Europees fonds beheerd door BNP Paribas REIM en biedt diversificatie in de gezondheidszorgsector in de landen van de eurozone.
In de zorgsector is de strategie van BNP Paribas REIM gebaseerd op 3 hoofdpijlers:

  • Een beleid van diversificatie van investeringen in de verschillende types zorgvastgoed;
  • Brede geografische aanwezigheid in Europa (aanwezigheid in 5 landen);
  • Een lange termijn partnerschap met operator-huurders.
     

Casper van der Woude, directeur van BNP Paribas REIM België, merkt op: “Healthcare Property Fund Europe blijft zijn zorgportefeuille uitbreiden via deze off-market transactie, de eerste acquisitie van het fonds in de Benelux. Deze acquisitie past perfect in de strategie van het fonds om geografisch te diversifiëren in de eurozone. We zijn zeer verheugd dat we deze woonzorgportefeuille hebben aangekocht die beantwoordt aan de behoeften van de steeds ouder wordende bevolking in België.”

BNP Paribas REIM werd geadviseerd door Allen & Overy, EY Strategy and Transactions, Treex and CBRE Capital Markets.

BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Indicates required field

U zal het bestand in uw mailbox ontvangen.

Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.

* Verplichte velden. Indien deze velden niet worden ingevuld, zullen we uw aanvraag niet kunnen behandelen.

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Vul de code in die u in de afbeelding ziet.