BNP Paribas REIM Belgium, namens het Next Estate Income Fund III (NEIF III), en CDC Investissement Immobilier, namens Caisse des Dépôts, hebben van AG Real Estate en Macan Laine Holding recent in een joint venture alle aandelen verworven van de besloten vennootschap Immobilière de la Laine, die eigenaar is van de Tweed, een nieuw kantoorgebouw van 16.000 m² in Brussel.

De Tweed is strategisch gelegen in de Brusselse Vijfhoek (het stadscentrum), dicht bij het Justitiepaleis en de Waterloolaan en in de buurt van heel wat belangrijke instellingen, luxeboetieks, gerenommeerde restaurants en prestigieuze hotels. In de schaduw van het Justitiepaleis is het gebouw perfect bereikbaar met het openbaar vervoer dankzij de metro- en tramhaltes vlakbij.

Bij de realisatie van dit gloednieuwe gebouw dat in het derde kwartaal van 2021 werd opgeleverd, is uitgegaan van de strengste eisen op het vlak van comfort en aangenaam leven. Architectenbureau Altiplan ontwierp een modulair, flexibel gebouw met veel lichtinval en sterke milieuprestaties. De efficiëntste technieken voor passiefarchitectuur voor kantoren werden toegepast, wat het gebouw het keurmerk BREEAM Excellent zal opleveren. Het ruime dakterras biedt een schitterend uitzicht op de stad en het Justitiepaleis.

Tweed wordt momenteel voor meer dan 90% ingenomen door vier kwaliteitshuurders: DLA Piper, Spaces, Stepstone & Immoweb en de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel, met een lange WALB (Weighted Average Lease Break) van meer dan 10 jaar.

Het Next Estate Income Fund III is een open-end pan-Europees fonds beheerd door BNP Paribas REIM, dat diversificatie in de kantorensector in de eurozone biedt aan internationale institutionele beleggers, met een beoogd jaarlijks uitkeringsrendement (distribution yield) van 4%. Het fonds focust op duurzame ontwikkeling. In 2021 illustreerde het fonds zijn streven door te kiezen voor de classificatie SFDR 8.

Dorothea Koestler, fondsbeheerder voor BNP Paribas REIM, licht toe:Deze overname onderstreept ook het vermogen van BNP Paribas REIM om in het kader van langetermijnpartnerships ook joint-venturebeleggingsopportuniteiten te bieden aan institutionele beleggers, naast onze institutionele fondsen.”

CDC Investissement Immobilier:Deze joint-ventureovername met een langetermijnpartner past perfect in onze internationale vastgoedstrategie, die flexibel is in termen van risicoprofiel (van Core/Core+ tot Value-Add), maar focust op niet te missen locaties in het hart van grote Europese steden en op activa die voldoen aan de nieuwste normen (op het moment van aankoop of indien nodig na herstructurering).”

BNP Paribas REIM en CDC Investissement Immobilier werden bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff, Cushman & Wakefield, ProGroup en EY.

BNP Paribas Real Estate Press
Media Relations
press.rebe@realestate.bnpparibas
Download het persbericht
Door dit vakje aan te kruisen, geef ik mijn toestemming om commerciële aanvragen of aanbiedingen voor goederen en diensten van BNP Paribas Real Estate te ontvangen.
* Verplichte velden. Indien deze velden niet worden ingevuld, zullen we uw aanvraag niet kunnen behandelen.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Vul de code in die u in de afbeelding ziet.