Nieuws & pers

 

 

18 mei 2020

HOE ZAL DE TERUGKEER NAAR KANTOOR ERUITZIEN?

Hoewel overheidsinstanties aanraden om thuis te werken, willen sommige bedrijven graag een deel van hun personeel terug op kantoor. Hoe pakken ze dat best aan? Wat zijn de beste reflexen en attitudes hierbij? Hoewel elk bedrijf een eigen actieplan heeft en al het mogelijke zal doen om de gezondheid en veiligheid van zijn personeel te vrijwaren, gelden er ook regels die te allen tijde moeten worden nageleefd.

Hoewel overheidsinstanties aanraden om thuis te werken, willen sommige bedrijven graag een deel van hun personeel terug op kantoor. Hoe pakken ze dat best aan? Wat zijn de beste reflexen en attitudes hierbij? Hoewel elk bedrijf een eigen actieplan heeft en al het mogelijke zal doen om de gezondheid en veiligheid van zijn personeel te vrijwaren, gelden er ook regels die te allen tijde moeten worden nageleefd.  

Ziehier onze vijf beste tips voor een vlotte terugkeer naar kantoor:

Omarm onzekerheid om de toekomst beter te begrijpen

Terugkeren naar het werk kan veel mensen onzeker maken. Welke nieuwe gewoontes moeten we aannemen gezien de situatie? Hoe veranderen we de reflexen die we hebben aangeleerd tijdens de lockdown? Dat zijn ongetwijfeld vragen die bedrijven zullen aanzetten om nieuwe manieren van werken te ontwikkelen, ook al zijn ze slechts tijdelijk. Misschien wordt de manier waarop medewerkers een gebouw betreden aangepast, of hoe ze zich op kantoor verplaatsen en waar teamvergaderingen worden georganiseerd. De terugkeer naar kantoor vormt een hele uitdaging en angst voor het onbekende is een begrijpelijk gevoel. We moeten echter de onzekerheid aanvaarden, zowel individueel als collectief, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Er zullen ook kansen ontstaan terwijl we nieuwe ervaringen opdoen en aldus nieuwe vaardigheden en benaderingen leren om uitdagingen aan te pakken. Veel medewerkers hebben bijvoorbeeld hulpmiddelen voor telewerk leren kennen en hebben zich aangepast om hun werk in een heel andere context uit te voeren. 

Respect voor de gezondheidsregels

Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie heeft aangegeven, moeten er preventieve maatregelen op de werkplek worden genomen. De medewerkers hebben de verantwoordelijkheid om de gezondheids- en veiligheidsregels binnen het bedrijf na te leven en daar rekening mee te houden in de samenwerking. Iedereen heeft de plicht zich te houden aan bijvoorbeeld het dragen van een masker en handschoenen of het handhaven van fysieke afstand van anderen. We moeten ook respectvol en attent zijn, niet meer nemen dan bijvoorbeeld het toegewezen aantal maskers en de sociale dialoog onderhouden, zelfs als de fysieke dialoog een tijdje niet mogelijk is.

Wees praktisch

Teruggaan naar kantoor betekent niet dat alles ineens weer normaal is. De manier waarop we aan het begin van het jaar hebben gewerkt, zal niet dezelfde zijn. Fysieke vergaderingen zullen de komende weken verboden zijn, evenals gedeelde maaltijden. De maatregelen voor social distancing moeten daarom zo lang als nodig is worden verlengd. Bovendien is het belangrijk om de reflexen die we de afgelopen weken hebben aangeleerd zeker te behouden.

De dialoog met elkaar onderhouden

Aangezien de essentie van een werkplek sociale en professionele banden creëren is, moeten we absoluut met elkaar blijven communiceren. De terugkeer naar sociaal contact zal een belangrijke drijfveer zijn voor mensen om terug te keren naar kantoor. De dialoog was uiteraard nooit afgesneden tijdens de lange weken van lockdown, maar hij verliep anders en we zagen onze collega's via een pc- of telefoonscherm.  

Vandaag hebben we de kans om ons aan te passen aan de wereld van morgen

Hoe vinden we de balans tussen voor en na? Dat is een vraag die we allemaal moeten beantwoorden wanneer we weer aan het werk gaan. De wereld van morgen zal worden gevormd door nieuwe tools, nieuwe ervaringen en het begrip samenwerking zal meer betekenis krijgen dan ooit. Nieuwe technologie en de vele verschillende soorten digitale tools zullen ons meer dan ooit ondersteunen. Videoconferenties bijvoorbeeld, zullen waarschijnlijk de norm worden. De vraag blijft echter, hoeveel van ons arbeidsleven zal digitaal worden? Zal de gezondheidscrisis de technologische vooruitgang versnellen? Ondanks de vele twijfels rond de toekomst hunkeren velen onder ons naar een terugkeer naar de 'normaliteit' en ons werkleven vormt daar een centraal onderdeel van.

Download PDF

Internationaal
In zee gaan met BNP Paribas Real Estate geeft u toegang tot het internationale
netwerk en de lokale expertise van een van de markleiders in dienstverlening Carte implantations
voor commerciaal vastgoed in Europe…
BNP Paribas Real Estate is actief in elke fase van de vastgoedcyclus, naargelang uw behoeften.
 
 
ZOEKEN
X