Dans un environnement ultra connecté, l’immobilier reste une affaire de proximité : comprendre le monde qui nous entoure et les spécificités locales, en faire ressortir les meilleurs atouts et valoriser la richesse du territoire.

Andy Martin
Andy Martin

Biografie

Geboortejaar

1956

Nationaliteit

Brits

Social Netwerk

Linkedln

Loopbaantraject

Andy Martin begon zijn loopbaan als vennoot bij Strutt & Parker, een van de grootste onafhankelijke vastgoedbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, dat in 2017 door BNP Paribas Real Estate werd overgenomen.

Zijn expertisedomeinen zijn financiering, investering, ontwikkeling, planning en placemaking. Hij was betrokken bij een aantal private placemakingprojecten en vervult een aantal rollen als strategisch consultant.

Hij lag aan de basis van de Business Park Index en creëerde ook de Strutt & Parker IPD Lease Events Review. In 2011 werd hij lid van de Adviesraad van Oriel Securities, nu Stifel genoemd. Andy Martin is lid van de adviesraad van Hodes Weill en zetelt in de Affiliate Advisory Board voor Christie's International Real Estate, waarvan Strutt & Parker de enige aangesloten onderneming in het Verenigd Koninkrijk is.

Na de overname van Strutt & Parker werd Andy Martin Chief Executive Officer Advisory UK en nam zo de leiding over BNP Paribas Real Estate UK.

In 2020 werd hij benoemd tot International Business Development Executive.

Opleiding

Andy Martin studeerde af aan de Universiteit van Reading en de London Business School.

Certificeringen en prijzen

RIGS

BSc (Hons) FRICS.

Professionele activiteiten

Nadat hij twee jaar voorzitter van het Urban Land Institute (ULI) in het Verenigd Koninkrijk was, werd Andy Martin in april 2015 benoemd tot bestuurder. Hij is ook bestuurder van de ULI Foundation Board en werd in 2017 lid van de ULI Global Exchange Council. Daarvoor was Andy Martin Voorzitter en lid van de raad van bestuur van het Investment Property Forum, waarvan hij nu lid voor het leven is. Hij is ook Voorzitter van de Raad van Bestuur van Windsor.

Persoonlijk engagement, vrijwilligerswerk

Andy Martin is Ondervoorzitter van de Muscular Dystrophy Campaign en Voorzitter van de liefdadigheidsinstelling van Strutt & Parker die samenwerkt met de stichting Wooden Spoon, GOSH en de Sebastian Coe Charitable Foundation om geld in te zamelen voor het kankeronderzoek in het Verenigd Koninkrijk.