L’immobilier est au cœur de la cité. C’est donc à nous, ses acteurs, qu’il revient d’encourager les initiatives pour construire une ville du futur plus économe, plus connectée, plus verte et plus inclusive.

Juliette Brisac
Juliette Brisac

Biografie

Geboortejaar

1964

Nationaliteit

Frans

Social Netwerk

 

Linkedln

Loopbaantraject

Juliette begon haar loopbaan in 1987 als Analist bij de Caisse des Dépôts et Consignations. In 1989 ging ze aan de slag bij de groep Paribas als econoom en daarna werd ze Chief Economist van de Compagnie Bancaire. In 1997 werd ze benoemd tot Hoofd Beheerscontrole en Externe Communicatie van Cortal en in 2002 werd ze Financieel Directeur van Cortal Consors - Groep BNP Paribas. In januari 2005 ging ze aan de slag bij de pool International Financial Services (IFS), toen Investment Solutions genoemd, als Hoofd Corporate Development, daarna Chief Financial Officer en tot slot Chief Operating Officer (COO) tot midden 2015. Juliette werd vervolgens COO van BNP Paribas Securities Services, verantwoordelijk voor Financiën, ALM Treasury, Corporate Development, Permanente Controle, Bedrijfsengagement en transversale en reglementaire projecten.

Juliette Brisac ging in oktober 2019 aan de slag bij BNP Paribas Real Estate als Chief Operating Officer en is verantwoordelijk voor de functies Financiën, Informatiesystemen, Organisatie, Aankopen, Fiscaliteit, Data, Werkomgeving en Permanente Controle. Ze is lid van het Directiecomité en het Internationaal Uitvoerend Comité.

Opleiding

Juliette heeft een master in de economische wetenschappen en een DESS Bank en Financiën van de Universiteit Parijs 1 Panthéon-Sorbonne.

Certificeringen en prijzen

Science_Po

Bestuurder van Vennootschappen gecertificeerd door Sciences Po en het IFA (Institut Français des Administrateurs).

Chede

Gecertificeerd door de CHEDE (Cycle de Hautes Etudes pour le Développement Economique - Ministerie van Financiën en Economie).

Professionele activiteiten

Engagement in de onderneming op het vlak van mentoring en diversiteit, in het bijzonder ten aanzien van vrouwen en jongeren.

Persoonlijk engagement, vrijwilligerswerk

Juliette is sinds 2010 vrijwilliger bij Secours Populaire en werkt regelmatig mee aan voedselinzamelingen en de begeleiding van kansarme kinderen.